07/06/2010

theresa

Theresa Brenninkmeijer, Cisterciënzerin, Hart van Maria Abdij, Gjerrild, Denemarken
Theresa Brenninkmeijer is Nederlandse. Zij groeide op in Duitsland en geeft nu leiding aan twintig zusters in het Deense gehucht Gjerrild. Haar doel is het klooster opnieuw tot bloei brengen, samen met haar mede-zusters. De vrouwelijke religieuzen zijn jong en afkomstig uit alle delen van de wereld. Over het succes van het kloosters en haar leiderschap is Brenninkmeijer bescheiden. “Leiderschap betekent de zwakste willen zijn om te kunnen voelen hoe de zwakste in een groep zich voelt, om solidair te zijn met werkelijk iedereen. Dat is leiderschap.”  Ook zegt zij: “We proberen allemaal meer te zijn en dat maakt ons allemaal ongelukkig. We kunnen beter elkaar helpen in onze zwakte. Het is de genade van God om zwak te zijn en zo anderen te kunnen helpen. Theresa van Lisieux zei al: ‘De zee is het grote water en alle zonden van de wereld zijn 1 druppeltje van dat water. Dus neem alle zwakheden en zonden van de wereld, doe ze in de zee en het is weg.”

http://www.katholieknederland.nl/kruispunt/kloosterserie/...

This latest revelation comes at the same time as two nuns have publicly accused their Mother Superior of letting an elderly senile nun die of exposure in 1993.

In a radio documentary on national broadcaster DR, the nuns from Sostrup Convent in eastern Jutland, said that Mother Theresa Brenninkmeijer, locked the senile nun outside in freezing conditions because she was disturbing their morning prayer. Once it was discovered that the elderly nun had died, they were forbidden to tell the attendant doctor or the other nuns what had happened.

http://www.cphpost.dk/news/national/49157-church-remained...

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article1356567.ece...

De zwakste begrijpt ook de zwakheden van anderen

08:24 Publié dans LGBT | Lien permanent | | |  Facebook |

Les commentaires sont fermés.